Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια της έκθεσης " Η Τεχνολογία στην Αρχαία Ελλάδα"

Το Σάββατο 1η Απριλίου 2017, στον εκθεσιακό χώρο της Καϊρείου Βιβλιοθήκης, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η έναρξη της έκθεσης «Η Τεχνολογία στην Αρχαία Ελλάδα» με εκθέματα από το Μουσείο Κώστα Κοτσανά.
Στον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος του Συλλόγου μας, κ. Δέσποινα Χατζόγλου, τόνισε ότι σκοπός της έκθεσης είναι να γνωρίσουν οι μαθητές, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Άνδρου από κοντά τα απίστευτα επιτεύγματα των προγόνων μας στον τομέα της Τεχνολογίας και να διαπιστώσουν πόσο ισχυρό ήταν και παραμένει το αποτύπωμα της Ελλάδας στον σύγχρονο Δυτικό κόσμο.
Χαιρετισμό, επίσης, απηύθυναν ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου κ. Λεωνίδας Πολέμης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Μητροπολίτες Καρπενησίου και Σύρου, κ.κ. Γεώργιος και Δωρόθεος Β΄, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης ΓΓ του ΥΠΕΣ κ. Γιάννης Καπάκης, οι βουλευτές κ.κ. Νίκος Μανιός, Αντώνης Συρίγος, Νίκος Συρμαλένιος και Γιάννης Βρούτσης, ο έπαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λοτσάρης, ο Αντιδήμαρχος Τήνου κ. Απέργης, ο Αντιδήμαρχος Άνδρου κ. Διαμαντής Θεοδωράκης, η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ  Πολιτισμού Άνδρου κ. Αθηνά Τσατσομοίρου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Βιδάλης,  από το Λιμεναρχείο Άνδρου ο κ.Στέφανος Καρώνης, εκ μέρους της Καϊρείου Βιβλιοθήκης η κ. Ειρήνη Δάμπαση, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές κ. Δημήτρης Κυρτάτας και κ. Ειρήνη Τουντασάκη, οι πολιτευτές Κυκλάδων κ.κ. Μονογυιού, Βακόνδιος και Χριστόπουλος, εκπρόσωποι Συλλόγων,η εκδότης της εφημερίδας "Ανδριακή" κ. Μαριάννα Φωτοπούλου και πλήθος κόσμου.
Την έκθεση είχαμε την χαρά και την τιμή να παρουσιάσει ο ίδιος ο δημιουργός του Μουσείου, κ. Κώστας Κοτσανάς. Μηχανολόγος –μηχανικός ο ίδιος, αφιέρωσε την ζωή του στην έρευνα και την μελέτη της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας. Εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους, προβάλλοντας σε video την λειτουργία κάποιων από τις σπουδαίες εφευρέσεις και επιδεικνύοντας ζωντανά την χρήση μέρους των εκθεμάτων.
Η έκθεση που, εκτός από τεχνολογικά εκθέματα, περιλαμβάνει ανακατασκευασμένα μουσικά όργανα και παιχνίδια των αρχαίων Ελλήνων, θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Αυγούστου 2017. Μπορείτε να την επισκεφθείτε για να διαπιστώσετε πως η τεχνολογία των προγόνων μας, στο λυκόφως του αρχαιοελληνικού κόσμου, ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας.
Ακολουθούν φωτογραφίες από την ημέρα των εγκαινίων.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη και το σχόλιό σας. Όμως, ανώνυμα και κακοπροαίρετα, υβριστικά ή ειρωνικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.